Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına hazırlık yaptığı bugünlerde oldukça önemli bir haber ile tekrar karşınızdayız. Türk Silahlı Kuvvetleri resmi web sitesinde yayınlanan bilgilere göre ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford Türkiye'ye gelerek Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar GÜLER ile bir araya geldi. Görüşmede sınır ötesi operasyonların ele alındığı söylendi ve açıklamalar yapıldı. Millî Savunma Bakanı Hulusi AKAR ise ABD'den gelen Dunford ve heyetini Ankara'da bulunan Milli Savunma Bakanlığında ziyaret etmiştir. Birlikte yapılan uzun soluklu toplantıda görüş alışverişinde bulundu.

HULUSİ AKAR OPERASYONLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ


ABD heyetine Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildiği de söylendi. Verilen bilgiler arasında Türkiye'nin yaptığı operasyonlarda Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğüne daima saygılı olduğunu vurgulandı. Verilen bilgiler arasında ayrıca PKK/YPG ve DEAŞ’lı teröristlere karşı mücadele edildiği ve hedefin Kürt kardeşlerimiz olmadığı söylendi.

ABD'NİN BÖLGEDEN ÇEKİLMESİNDE GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ YAPILDI


Bütün gelişmelerin haricinde verilen bilgiler arasında ABD’nin bölgeden çekilmesi konusunda uyarılarda da bulunduğu söylendi. Ayrıca terör örgütlerine yapılan silah yardımının geri çekilmesinin de istendiği söylenmiştir. DAEŞ terör örgütü ve diğer bütün detaylar hakkında görüş alışverişinde bulunup, Türkiye'nin sınır güvenliği için operasyonlarına kararlılıkla devam edeceği de ABD'den gelen heyete söylenmiştir.
Editör: Haber Merkezi