Aile toplumun temel taşıdır. Toplumun aile yapısı ne kadar sağlam olursa, o toplum da o kadar güçlü olur. Uyumlu bir ortamda büyüyen ve gelişen çocuk, sağlıklı ve güçlü bir insan olarak topluma katılır. Bu da toplumun sağlam ve güçlü olmasına katkı sağlar.

Aile, Anne, Baba, Saygı ve Hürmet evet kulağa ne güzel gelen kavramlar.

Aile Kavramının önemini bugünlerde konuşsak çoğu gencimize hikaye kitabından bir kesit okumuş gibi yabancı gelecektir.

Büyük bir Ailede geçmişte büyüyen nesil Anne ve Babasının yanında saygıdan eşini ismiyle çağırmaz yada Anne Babasına olan saygısından çocuğunu kucağına almazken şimdiki nesil bunun neresinde.

Yeni nesil Bilimin Teknolojik yanını kullandığını düşünürken, aslında geçmişini Kültürünü  ve Ahlaki değerlerini çiğneyen yanını farkında olmadan ön planda tutuyor.

Başlığımda Bahsettiğim İç savaş tam olarak bu; TikTok 

TikTok neleri alıyor bizden kısaca benim denk geldiğim birkaç örnekle açıklayayım sizlere.
 
İş yerinden dönen Babasının sesiyle irkilen bir toplumdan, bir kaç beğeni almak İçin, uykuda Babasının yüzüne Küçük tuvaletini yapıyormuş algısı yaparak, yüzüne su dökerek uyandıran bir gençlik.

17 yaşında Ailesinin yanında Erkek ismini söylemekten Haya eden bir genç kızın paylaştığı bu geceyi benimle beraber geçirseniz ne yapardınız diyen bir nesil mi dersin.

19 yaşında  Bir kaç beğeni fazla almak İçin, Şanlıurfa’da Avrupa’nın en büyük sulama kanalına atlayıp boğulan bir genç çocuk mesela.

Yine bir sosyal medya platformunda kullanmak üzere 2 yaşındaki bebeğine sigara ve Rakı içirmeye çalışan Anneyi hepiniz görmüşsünüzdür.

Maalesef en acısıda Ankaralı genç bir Erkek çocuğunun 5 aydır Tüm Türkiye’nin en çok izlenen ben başka bir erkekten hamileyim diyen ve bunu beğenen milyonlarca kişinin olması mı dersiniz.

Ülkenin geldiği durumun Milyonlarca örneğinden sadece birkaçını buldum. Daha doğrusu kendi Ahlaki sınırlarım bu kadarına ve ancak bunlara yetti.

Bu gençliği, bu toplumu bitirmenin ne silaha nede bir savaşa ihtiyaç olduğunu, toplumun temel taşı olan Aileyi ve Aile kavramını parçalamanın en basit hali bu.

Duyarlı olan ailelerimize sadece diyoruz ki lütfen ama lütfen bu gençlerimizi özgürleştiriyoruz bahanesiyle bu bataklık ve pisliğe gitmelerine göz yumayalım.

Gelecekte bu gençlerin hepsi sizleri temsil eden birer aile kurma çabalarını da örneğini verdiğim şekilleri normalmiş gibi görerek kurabilirler.

KALIN SAĞLICAKLA…